Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Det är verkligen sant vad gäller det mesta, men kanske framförallt när det kommer till just miljön. Det är inte särskilt svårt att ta sig i kragen och se till så att man tänker efter lite innan man gör sina val. Det kan handla om allting från vart man semestrar till vad man äter. Det är därför det är lätt för alla att påverka miljön positivt på något sätt.

Positiv påverkan utan att veta om det!

Många vet inte om att de påverkar miljön positivt i sin vardag, trots att de gör det. Detta är väldigt bra, för det innebär att det finns mängder av saker vi uppenbarligen kan göra, och också gör som är enkla och vardagliga.

Detta innebär såklart inte att man ska nöja sig med de saker man redan gör, för man kan alltid göra något lite mer utan att det blir jobbigt på något sätt. Man kan bestämma sig för att äta mer grönt, man kan skippa bilen, man kan strunta i att flyga under ett år och så vidare i all oändlighet.

Byt ut plasten!

En sak som är väldigt enkel som vi alla kan göra är att byta ut allt vi har hemma som är i plast. Om man inte har råd att byta ut allting på en gång så kan man göra som så att man tar det lite i taget. Man kan passa på att byta ut sina plastsaker lite varje månad, så att man har råd att göra det.

Ju snabbare man byter ut allt man har i plats, desto bättre, men det är ingen som tvingar dig att göra allt på en gång. Man kan exempelvis göra som så att man passar på att handla lite glasgrejer när man får lön. Då har man det fixat tidigt i månaden och då kan man inte använda ursäkten att man inte har råd. Här får du 10 tips för att byta ut plastartiklar!

Spara på vattnet

En annan sak som är viktig att tänka på är att man ska se till att spara på vattnet så gott det går. Vi i Sverige gör ju av med galna mängder vatten per person och dag, så att dra ner på det är en god idé. Det är inte särskilt svårt att göra sin duschstund lite kortare och efter några gånger så har man kommit in i det och då känns det helt naturligt med kortare duschar.

Man ska också tänka på att spara vatten när de kommer till diskning och tvättning med mera. Vi använder vatten på ett sådant sätt som vi gör för att vi är bortskämda med en massa vatten, men det är inte bra! Det är dags att dra ner på det så gott det går, så se till att fixa detta i ditt hushåll asap!