När man väljer att äta mer lokalproducerat mat så gör man inte bara något gott för miljön, utan man ser också till så att kroppen får må bättre. Det är med andra ord en klassisk win-win som inte går att förlora på!

När man hittar något som är bra både för en själv och för miljön så ska man satsa på det fullt ut, för det är inte alltid man har turen att hitta den kombinationen!

Billig importerad mat – dåligt för kropp och miljö

Att äta en massa importerad billig mat är inte bra, vare sig för kroppen eller för miljön. Visst är det lockande att köpa billigare varor, men vi förlorar på det i det långa loppet. Det är också så att alla inte har råd att köpa lokalt producerad mat och det är förståeligt.

Om man inte har råd ska man inte känna sig skyldig, utan då kan man göra så att man byter ut något annat som gör att det blir mer miljövänliga val i hemmet. Man kan exempelvis satsa på plastfritt och sopsortera bra, man kan skippa bil helt och man kan vara försiktig med vattenförbrukningen i hemmet. Dessa saker är också bra för miljön!

Att byta ut så mycket man kan till lokal mat gör gott för miljö och kropp, men som sagt, har man inte råd ska man inte känna sig som en miljöbov, för då kan man göra annat för miljön.

Mer grönt blir för kroppen skönt

Win win

Idag är det så att det är väldigt många som har bytt ut mycket av sitt köttätande mot vegetariska och veganska alternativ. Detta gäller både för personer som äter kött ibland och för personer som inte äter det alls. Grön mat är bra för kroppen och idag så finns det så många härliga recept och restauranger som satsar helt på köttfritt så det är knappast svårt att hitta god grön mat!

Det finns vissa som fortfarande ser på vegetarisk och vegansk mat med skeptiska ögon, men de blir allt färre. De yngre generationerna ser på det här med mat utan kött som något naturligt, så det är främst de äldre generationerna som har lite svårt att acceptera en middag som är helt köttfri. Detta betyder att vi är på väg framåt vad gäller detta och det är ett stort plus!

Du känner din kropp bäst!

I slutändan är det på det viset att man själv känner sin kropp allra bäst. Om du slutar äta kött, eller drar ner på det, ett tag så kommer du förmodligen märka att du får mer energi och att du känner dig fräschare. Det är så de flesta känner, så det är troligt att även du skulle uppleva det på detta vis.

Testa för att se hur din kropp svarar på att äta mindre kött. Det är högst troligt att kicken kroppen får av frukt och grönt kommer få dig övertygad!